龙景园机构:龙景园旅游智业网 | 龙景园旅游规划设计院 | 龙景园虚拟旅游

以公园的形式,将天文主题与校园环境更好地结合——震泽中学天文

来源:网络文摘 时间:2018-08-02 编辑:龙景园

天文公园是震泽中学天文文化建设的重要组成部分。建筑师提出了以公园的形式将天文主题与校园环境相结合,并将其与原有相对独立的功能区联系起来。
Text description provided by the architects. Astronomical Park is an important part in the astronomical cultural construction of Zhenze High School. The Architects put forward the idea of constructing astronomical projects in the form of parks, combination of the astronomical theme with the campus environment, and having them become links between the original relatively independent functional areas.

天文公园鸟瞰

天文场馆和场地被改造成圆形元素,与构建的坡地相互锚固。

Astronomical stadiums and sites are transformed into circular elements, and anchor each other with the slopes.

天文教学基地外部日景

天文教学基地外部夜景

建筑师在天文馆设立了空庭。空庭的上部向内收拢,从而消除周围环境的干扰。纯净的天空与白色石块铺砌的庭院地面相互呼应,形成一个封闭的几何空间。

The architects set up the empty courtyard in the Astronomy Pavilion. The upper part of the empty courtyard folds inward, thus eliminating the interference of the surrounding environment. The pure sky mutually echoes with the courtyard floor laid with white stones, thus forming a closed geometric space.

空庭内夜景

教学基地室内

空庭的外围设计是通过一系列与内外圆相切的圆的介入以及圆心的重构,不同的使用空间由弧形墙体细分,其中最大的区域是展览和阅览空间。

The periphery of the empty courtyard is designed with the intervention of a series of circles tangent with the inner and outer circles, and the reconstruction of the center of the circles, the different spaces for use are subdivided by the arc wall, among which the largest space is a place for exhibition and reading.

教学基地室内

教学基地室内

设置在切圆间隙之间的两部楼梯连接一层室内外的空间与屋顶的观测场地流畅地联系起来。无限的螺旋,连续和动态的组织方式使得天文主题得到了进一步的建筑化展现。

The two staircases, which are set in the tangential circle, connect the continuous indoor and outdoor space with the observation site on the roof smoothly. The infinite spiral, continuous and dynamic organization means enables the astronomical theme to be further presented.

螺旋楼梯

螺旋楼梯

天象亭位于天文公园北侧。建筑师将其设计为一个融入环境的开放式景观亭。天象亭设计为穹顶天幕。金属遮光和吸声窗的设置确保了天象演示在任何时候都可以实现。天象亭成倒圆台形,上部连续的花砖使建筑形体更加完整,镂空的做法为校园的夜间提供了特别的灯光效果。

The Planetarium Pavilion is located on the north side of the Astronomical Park. The architects made it an open landscape pavilion integrated into the environment. The Planetarium Pavilion is designed with a dome-shaped screen. The setting of a metal shading and sound absorption window ensures that the presentation of the astronomical phenomena can be achieved at any time. The Planetarium Pavilion is shaped like an inverted round platform, the tiles on the top of which add the finishing touch to the building in appearance. The practice of the hollowing-out technique also makes the lighting of the campus at night more special.

螺旋楼梯

公园式的设计重塑了校园的空间和场所。如今,天文公园已经很好地融入了校园生活的日常,学生们可休息,阅读......天文公园为校园增添了特色与活力。此外,它还为学生提供了难忘的校园生活记忆。

The park-style design remolds the space and the genius loci of the campus. Now, the Astronomical Park has been well integrated into the daily campus life, where students rest, read... Due to the construction of the Astronomical Park, the campus has become more special and energetic. Besides, it also provides the students with indelible memory of the campus life.

天文教学基地与天象亭

天象亭外貌


扫描二维码关注龙景园
公司地址:北京朝阳区媒体村天畅园4号楼2506
免费电话:400-030-1357
24小时电话:15901324468; 010-64528976
邮箱:bjljy_2012@126.com; bjljy_2012@sina.com

本网站部分内容(包括但不限于本文的文字及图片)来源自网络,一切相关著作权利归属于原作者所有,如有异议请告知,我们将及时删除

相关专题

设置首页 | 加入收藏 | 关于我们 | 联系我们 | 免责条款
Copyright © 2012-2022 bjljy.net 北京龙景园旅游规划设计院有限公司 版权所有京ICP备 13031737号